Szolgáltatásaink

IDŐPONTFOGLALÁS KÉNYELMESEN, BÁRMIKOR, BÁRHOL...

A VÁRAKOZÁSI IDŐ CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN SZOLGÁLTATÁSAINKHOZ FOGLALHAT IDŐPONTOT HONLAPUNKON AZ ONLINE IDŐPONTFOGLALÓ RENDSZERÜNKÖN KERESZTÜL, MOBIL ESZKÖZEI VAGY SZÁMÍTÓGÉPE SEGÍTSÉGÉVEL. Javasoljuk, hogy komplikáltabb esetekben, telefonon egyeztessen időpontot állatorvosainkkal rendelési időben. Az Online Időpontfoglaláshoz KATT IDE. 

SZŰRŐVIZSGÁLATOK

Laboratóriumi szűrővizsgálatok: Vérkép, biokémiai paraméterek, Szívférgesség (Dirofilária), Bőrférgesség szűrés (Antigén gyorsteszt, Knott teszt, cseppvér teszt), Macska Leukemia vírus és AIDS szűrés

Csípődiszplázia, és egyéb izületek szűrése digitális röntgennel

VÉRPARAZITA SZŰRÉS

A klímaváltozás miatt Magyarország területén is megjelentek olyan szúnyogfajok, amelyek a bőrférgességet és a szívférgességet terjesztik. A férgek lárvái a vérben élősködnek és mikroszkópos vizsgálattal kimutathatók. A DunakanyarVet Állatorvosi Rendelőben elvégezzük a kórokozó kimutatását és szükség szerint a kezelésben is segítséget nyújtunk.

VÉDŐOLTÁSOK

Az egyes állatfajokon általunk végzett oltások:

• KUTYA: Parvo, Szopornyica, Hepatitis, Parainfluenza, Leptospira, Borrelia (Lyme-kór), Veszettség, Kennel köhögés

• MACSKA: Panleukopenia, Calici, Herpes, Leukozis, Veszettség, Mikrosporon gomba

• VADÁSZGÖRÉNY: Szopornyica, Veszettség

• NYÚL: Myxomatosis, Vérzéses betegség

 

LÁGYLÉZER TERÁPIA AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATBAN

A lágylézer kezelés a károsodott szövetek biostimulációját idézi elő egy összerendezett, irányítható, nagy energiájú fénynyaláb segítségével.

A sejtekbe jutó lézersugár számos biokémiai folyamatot indít el. Serkenti a sejtek szaporodását, regenerációját és az immunrendszert. Csökkenti a gyulladást, a fájdalmat és a duzzanatot. A károsodott funkció gyorsabban helyreáll és a sebgyógyulás felgyorsul, míg az egészséges funkciók nem változnak. Csillapítja a fájdalmat, csökkenti az izomfeszülést, serkenti az érellátás megújulását és gyorsul a szőrnövekedés is.

Ennek a sokféle pozitív hatásnak köszönhetően széleskörűen lehet alkalmazni mind traumás, mind akut és krónikus gyulladások kiegészítő kezeléseként. Hatásos fülgyulladás, fogászati és szájgyulladások, neuritisek, krónikus rhinitis esetén is. A bőrgyógyászatban kiemelkedően hatékony.

A lágylézer kezelésnek számos előnye van, nincs mellékhatása, többször ismételhető, más kezelésekkel jól kombinálható és gyors eredményt hoz. Mivel a kezelés fájdalommentes, az állatok közreműködőek a beavatkozás során. A kezelést kúraszerűen, heti 1-3 alkalommal lehet végezni, az adott esettől függően.

 

Főbb alkalmazási területek:

• Krónikus, nehezen gyógyuló, műtét utáni sebek

• Ízületi kopás, porckopás, csontritkulás

• Ízületi gyulladás

• Sérülések (húzódás, vérömleny, szalag-, izom- vagy ínszakadás, csonttörés)

• Ínhüvelygyulladás, izomgyulladás, csonthártyagyulladás

• Csigolyák és porckorongok degenerációja

• Izombetegségek

• fülgyulladás, fogászati és szájgyulladások

A fájdalom erőssége a kezelések számával folyamatosan csökken, és általában 3-4 kezelés után megszűnik, majd megindul a javulás. A traumás és sportsérülések gyógyulási idejét a lágylézer-terápia jelentősen lerövidíti! Hámsérülések, horzsolások, műtét utáni sebek esetén elősegíti a normális szövetek regenerációját, nehezen gyógyuló sebek, fekélyek gyógyulását is megindítja. Fogászati kezelések, szájsebészeti műtétek után, a lágy- és csontszövet gyógyulását felgyorsítja.

FOGÁPOLÁS ÉS SZÁJHIGIÉNIA

A rendszeres fogkőeltávolítás az egészségmegőrzés egyik legfontosabb tényezője. Az elhanyagolt fogak fogínygyulladáshoz, a fogak elvesztéséhez vezetnek és sajnos más szervek (szívbelhártya, vesék) megbetegedését is okozhatják. A fogkövességre főleg kistestű fajták hajlamosak, náluk különös gondot kell fordítani a fogak védelmére. Rendelőnkben korszerű ultrahangos depurator készülékkel végezzük a fogkő eltávolítását. A megelőzést személyre szabott tanáccsal segítjük.

MIKROCHIP BEHELYEZÉS

A kutyák mikrochippel történő megjelölését törvény teszi kötelezővé 2013. január 1-től. Az állatorvos által a bőr alá beültetett rizsszemnyi chip egy 15 számjegyből álló egyedi számsort tartalmaz, amely egy erre alkalmas készülékkel leolvasható. Ha elveszne, eltűnne a kutya otthonról, az állatorvosoknál és állatmenhelyeken megtalálható leolvasó készülékkel leolvassák a chip számát és egy zárt, internetes adatbázisból máris visszakereshetők a gazdi által regisztrációkor megadott elérhetőségek. Figyelem! Ha változnak a regisztrációkor megadott adatok (telefonszám, e-mail cím, cím, tulajdonos), értesítsék állatorvosukat, aki aktualizálja az adatokat. Az adatbázis hozzáférése csak állatorvosok számára biztosított, így a személyes adatokkal való visszaélés lehetősége kizárt. Kötelező veszettség oltást csak mikro-chippel megjelölt kutya kaphat.

BELGYÓGYÁSZATI BETEGELLÁTÁS

A belgyógyászati vizsgálat során a belső szervek működésének vizsgálatát értjük. Ennek során szükség esetén röntgen, ultrahang, labor vér ill. vizelet vizsgálatot is végzünk helyben, a rutin fizikális vizsgálatok mellett.

Egyes betegségek tüneteikben hasonlóak lehetnek, azonban a betegség kimenetele más és más lehet. Emiatt minden beteget igyekszünk a legteljesebben kivizsgálni, hogy a legjobb és legmegfelelőbb kezelést nyújthassuk. Minden esetben folyamatos tájékoztatást adunk az állat tulajdonosának, ide értve a probléma leírását, a kezelési lehetőségeket, a prognózist és természetesen a költségeket.

Ezekben az esetekben is óriási segítség a helyben meglévő magas szintű műszerezettsé.Így a pontos diagnózisok felállítását követően azonnal el tudjuk indítani a célzott gyógyszeres kezeléseket.

SEBÉSZETI BETEGELLÁTÁS

A kisállatpraxisban előforduló legtöbb lágyszöveti és ortopédiai műtétet el tudjuk végezni rendelőnkben. Altatógép, légzésmonitor, pulsoximéter teszi biztonságossá a műtéti beavatkozásokat. Ivartalanítások, császármetszés daganatműtétek, sérülések, csonttörések, orthopédiai műtétek ellátása teszik ki a beavatkozások többségét.

ULTRAHANG VIZSGÁLAT

Rendelőnkben korszerű ultrahang készülék segíti a diagnosztikai munkát. A vizsgálat egyszerűen, altatás és fájdalom nélkül elvégezhető, a legtöbb állat jól tűri. Ezzel a vizsgáló módszerrel fontos információkhoz juthatunk a belső hasi szervek állapotáról. Szív ultrahang vizsgálatra speciális, kizárólag evvel foglalkozó kollégához küldjük pácienseinket, ahonnan a megfelelő diagnózissal, és kezelési tanáccsal ellátva jönnek vissza további kezelésre.

ENDOSZKÓPIA

Endoszkópos készülékünkkel a felső légutak egy részét, emellett a nyelőcső és a gyomor nyálkahártyáinak vizsgálatát végezzük.

DIGITÁLIS RÖNTGEN

Nagy teljesítményű digitális röntgenberendezés segíti a diagnosztikai munkánkat. Segítségével a kisállatpraxisban előforduló bármilyen röntgenvizsgálatot el tudjuk végezni, legyen az egy madár szárnycsontja, vagy egy bernáthegyi medencei felvétele. A felvételeket email-en továbbítani tudjuk a gazdi felé, vagy a konzultáns rendelőbe.

LABORDIAGNOSZTIKA

A korszerű állatorvosi diagnosztika az esetek nagy részében nem elégedhet meg a fizikális vizsgálattal, gyakran kerül sor kiegészítő vizsgálatok végzésére is. Egyik leggyakoribb ilyen vizsgálat a vérminták elemzése. A minták nagy részét helyben tudjuk vizsgálni, speciálisabb vizsgálatokhoz a mintákat futárszolgálat szállítja a laborokba, így az eredmény legkésőbb 24 órán belül rendelkezésre áll az esetek nagy részében. Laborpartnereinknél dolgozó állatorvos kollégáink egyetemi oktatói múltja és korszerű műszerparkja a garancia a korrekt laboreredmények szolgáltatására és a szakszerű leletértelmezésre.

MIKROBIOLÓGIAI ÉS PARAZITOLÓGIAIVIZSGÁLAT

Mikroszkópos vizsgálattal rendelőnkben azonnal diagnózishoz jutunk, vagy el tudjuk dönteni, hogy milyen irányban induljunk kedvence esetleges fertőző és parazitás betegségeinek gyógyításában. További vizsgálatokhoz akkreditált laboratóriumba küldjük mintáinkat.

VIZELETVIZSGÁLAT

A vér vizsgálata mellett gyakran válik szükségessé a vizeletminták elemzése. Különösképpen a vesék megbetegedése és hormonális kórképek esetén nélkülözhetetlen ez a vizsgálati módszer. Bizonyos vizsgálatokat a rendelőnkben el tudunk végezni, a speciálisakat laborszolgáltatónknál végeztetjük el.

HOMEOPÁTIA

A klasszikus homeopátia holisztikus, mellékhatásoktól mentes európai gyógymód, melyet már több mint 200 éve eredményesen alkalmaznak állatoknál is.

A páciens számára kiválasztott homeopátiás szer aktivizálja a szervezet öngyógyító törekvéseit, és helyreállítja testi-lelki egyensúlyát.

Heveny és idült betegségek egyaránt gyógyíthatók homeopátiával.

A homeopátia azonban nem helyettesíti a sebészi beavatkozásokat és az intenzív ellátást. Anatómiai elváltozások (pl.: szívhibák) vagy súlyos betegségek végső stádiumai nem gyógyíthatók, de gyakran kedvezően befolyásolhatók.

A hagyományos orvosláson kívül eső problémák (pl.: viselkedészavarok) szintén eredményesen kezelhetők ezzel a módszerrel.

Dr. Löbmann Csilla doktornővel egyeztessen homeopátis kezelési időpontot!

TERÁPIÁS KUTYAMASSZÁZS

A gyógyító érintés – az egyik legősibb és legtermészetesebb gyógymód, mely az állatokra éppoly pozitívan hat, mint az emberre.

A Terápiás Kutyamasszázs a svéd- és thai masszázs elemeiből álló, elsősorban kutyákra kifejlesztett hatékony, főként rehabilitációs jellegű masszázs. Olyan kutyusok állapotjavítása a célja, akik valamilyen baleset, mozgásszervi műtét vagy sérülés miatt rehabilitációra szorulnak.

Sikeresen alkalmazható mozgásszervi betegségben szenvedő kutyáknál (pl. dysplasia, porckorongsérv, szalagsérülés, bambuszgerinc, CEC, stb.), genetikailag kialakult mozgásszervi betegségeknél, időskori megbetegedések (pl. öregkori összizületi gyulladás) esetén, és fájdalom csillapításában.

A Magyar Állatorvosi Kamara 2016-ban kiadott szakmai állásfoglalása alapján a Terápiás Kutyamasszázs kezelés a fizioterápiás módszerek mechanoterápiás csoportjába tartozik és olyan tevékenységnek része, mely kizárólag állategészségügyi szolgáltatás részeként, csak az állatorvos által felállított diagnózis alapján, állatorvos javaslatára és szakmai felügyeletével végezhető.

Ennek megfelelően rehabilitációs masszázs előtt mindenképpen egyeztessen állatorvosával és kérjen diagnózist!

A kutyamasszázs, ahogy az embereknél is, jól esik a kutya testének, lelkének. A masszázzsal pluszban kapott gyógyító, lazító, jóleső érzésért, a kutya szervezete és a kutya maga is hálás lesz gondoskodó gazdijának.

Kérjük, Gaál Enikő, okl. terápiás kutyamasszőrünkkel egyeztessen időpontot.

KUTYA KOZMETIKA

Új frizurát szeretne kis vagy nagy kutyájának? Netán meleg a bunda? Vagy tán egy hosszabb kóborlás után csapzott lett cicája? Esetleg illatos fürdővel szeretné meglepni kis kedvencét? Kutyakozmetikusunk szeretettel vár minden fajta szépülni vágyó kutyát és cicát nagy gubanctól a kis igazításig, esetleg karomvágással kombinálva…

Kérjük, Sipos Mónika okl. kutyakozmetikusunkkal egyeztessen időpontot.

ÁLLATÚTLEVÉL KIADÁS

Az Európai Uniós állatútlevél sorszámozott, kétnyelvű okirat. Célja, hogy a mikrochippel megjelölt, kedvtelésből tartott állatot (kutyát, macskát vagy vadászgörényt) gazdája karantén nélkül is átvihesse az egyik EU országból a másikba.

Az állatútlevél addig érvényes, amíg a benne igazoltak érvényessége a származási tagország nemzeti szabályozásának megfelelően tart. Egyes országok és oltóanyagok esetén ez három évet is jelenthet. A veszettség elleni oltás Magyarországon évente kötelező, így a magyar útlevelet 365 nap letelte után csak akkor lehet használni, ha az állatot egy éven belül újraoltattuk, és ezt az útlevelében az állatorvos igazolta. Egy 3 hónapos, először oltott kölyök esetében csak 6 hónapig érvényes az oltás, és így az útlevél is.

A veszettség elleni védőoltást az uniós irányelvek szerint csak a vakcinázástól számított 21 nap elteltével lehet érvényesnek tekinteni, addig tehát az útlevél sem érvényes. A365 napon belüli újraoltás esetén azonban nem előírás a 21 napos várakozási idő.

A kisállat-útlevéllel kapcsolatosan további információ a www.petpassport.hu oldalon érhető el. Az országonkénti sajátosságok menüpont alatt az Európai Unióban hatályos jogszabályokról, valamint egyes Unión kívüli országokba való ki- és beutazásról tájékozódhatnak.

IDŐPONTFOGLALÁS KÉNYELMESEN, BÁRMIKOR, BÁRHOL...

A VÁRAKOZÁSI IDŐ CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN SZOLGÁLTATÁSAINKHOZ FOGLALHAT IDŐPONTOT HONLAPUNKON AZ ONLINE IDŐPONTFOGLALÓ RENDSZERÜNKÖN KERESZTÜL, MOBIL ESZKÖZEI VAGY SZÁMÍTÓGÉPE SEGÍTSÉGÉVEL. Javasoljuk, hogy komplikáltabb esetekben, telefonon egyeztessen időpontot állatorvosainkkal rendelési időben. Az Online Időpontfoglaláshoz KATT IDE.